HemBoka serviceVitvarorKylaVärmepumparService & reservdelarOm ossLediga tjänsterKontakt

Om Hälsinglands Hushållsservice AB

Electrolux är världsledande inom hushållsapparater och apparater för professionellt bruk. Inom affärs området Electroluxservice bedrivs verksamheten av fristående servicegivare på ca 30 orter i landet med totalt ca 250 servicetekniker anställda.


Mitt Vitvaruservice AB och Hälsinglands Hushållsservice AB bilades 1998 genom en avknoppning från Electrolux Hemprodukter AB och deras dåvarande servicebolag Elektroservice. Vi är idag 13 glada medarbetare som jobbar mot ett gemensamt mål, att ge den bästa tänkbara servicen till våra kunder. Vi sköter servicen i Hälsingland, Medelpad och delar av Ångermanland.


Vi har lokala servicetekniker i Hudiksvall, Söderhamn, Sundsvall, Härnösand samt Kramfors/Sollefteå. Vi är auktoriserade servicegivare för Electroluxkoncernens alla varumärken samt för Dometic som tidigare även de ingick i Electroluxsfären men reparerar självfallet övriga fabrikat efter garantitidens utgång. Vi innehar F-skattsedel


Du ska kunna lita på vår service

Att vara en av världens ledande tillverkare av hushållsmaskiner förpliktigar. Våra kunder räknar med en produkt av högsta kvalitet. Ett så respekterat varumärke måste erbjuda service av samma höga standard. Det handlar om att möta positiva förväntningar.


Du ska kunna känna dig trygg med vår service

Om något fel uppstår får åtgärderna inte dröja. Hjälp måste vara enkel att få och det ska gå snabbt och smidigt. Det bästa är förstås att först kontakta vår kundtjänst. De kan hjälpa till med allt från att förmedla rätt serviceperson till att ge anvisningar som ibland reder ut situationen på telefon.


Var du än bor finns vi nära

Du ska inte behöva leta efter oss. Därför finns vi spridda på många platser över hela landet, med butiker, verkstäder och reservdelsförsörjning. Kundtjänst är inte längre bort än din telefon. Hos kundtjänst hanterar vi både enkla frågor som tappade bruksanvisningar, såväl som större problem med en maskin som strejkar. Om vi inte löser problemen på telefon så ser vi till att du snabbt får besök av någon som hjälper dig.


Den som besöker dig kan sin sak

Att vi kan våra egna maskiner är inte konstigt, vi är nära tillverkningen och de idéer och lösningar som ligger bakom en viss konstruktion. Dessutom utbildas och vidareutbildas våra servicetekniker och kundtjänstpersonal fortlöpande på var och en av våra produkter. Det gäller både Electrolux-varumärket såväl som de andra varumärkena som ingår i Electroluxkoncernen, Husqvarna, AEG, ElektroHelios, Zanussi och Volta.


Viktigt att veta är att vi utför garantiservice på alla våra varumärken men servar även övriga varumärken efter deras garantitid. Vi kan också Värmepumpar, Ventilation och Kyla, Du har goda skäl att välja Electrolux Service som installatör eller reparatör av din värmepump, ventilationsanläggning eller AC. Enligt svensk miljölagstiftning krävs det vid installation av bla. luft/luft värmepumpar, så kallade split aggregat, att företaget som utför installationen har kylcertifierad personal och att företaget är ackrediterat av Swedac för att få utföra provtryckning.


Certifierade av Incert

Mitt Vitvaruservice AB är certifierade för installation och reparation av kylanläggningar och värmepumpar. När vi installerar kan du vara säker på att installationen utförs med stor noggrannhet, hög kompetens och bra kvalitet. Detta säkerställer största möjliga besparingspotential, en estetiskt tilltalande installation samt en optimal livslängd på din anläggning.


Vår värdegrund

- Att alltid kunna ge kunden klara besked. Det kan handla om när vi kan komma eller när reservdelar finns framme

- Att klara hela servicen vid första besöket. Att så långt det är möjligt aldrig lämna en kund utan att den trasiga maskinen fungerar igen

- Kortast möjliga tid från felanmälan till besök. Vilken tid som gäller får du besked om när du bokar service

- Att hålla utlovad besökstid. Om någonting är heligt för oss så är det att komma när vi lovar


Hänsyn till miljön

Hänsyn till miljön gäller allt i vår dagliga verksamhet, som utgår från Electroluxkoncernens miljöpolicy.


En kort sammanfattning

"Omsorg, om miljön ska ligga till grund för allt vi företar oss." Det omfattar verksamheten under produktens hela livscykel, från utveckling och produktion till inköp, användning och slutligt omhändertagande.


I vår vardag kan det där handla om att se till att bli klara vid första besöket så att vi undviker energislösande extra mil. Eller att lämna retur tagna produkter på närmaste miljöstation, men också att informera om äldre produkters miljöpåverkan i jämförelse med moderna produkter.

Hemsida av Webbolo